Er din hjemmeside mobilvenlig?

Google favoriserer snart mobilvenlige sider i deres mobile søgeresultater. Er din hjemmeside klar?

Mobilvenlighed et afgørende konkurrenceparameter på Google fra 21. april 2015

Har du stadig en gammel hjemmesider, der ikke tilpasser sig mindre skærme som mobiltelefoner og tabletter, så er der grund til snart at vågne op. Google har bekendtgjort, at de fra 21. april 2015 favoriserer mobile enheder i deres mobile søgninger. Se bekendgørelsen her.

Med andre ord, vil det blive således, at når der søges på Google fra en mobiltelefon, så vil de mobilvenlige sider vises først. Da omkring 50% af internetbrugerne anvender mobile enheder, så vil det snart have voldsomme konsekvenser for hjemmesider, der ikke er mobilvenlige.

 Da omkring 50% af internetbrugerne anvender mobile enheder, så vil det snart have voldsomme konsekvenser for hjemmesider, der ikke er mobilvenlige.

Mobilvenlige hjemmesider

Undersøg om din hjemmeside er mobilvenlig?

Google har lavet en test, hvor du kan undersøge, om din hjemmeside er mobilvenlig eller ej. Gå ind på følgende side og indtast dit domæne:

Test af Google mobilvenlighed

Min hjemmeside er ikke mobilvenlig. Hvad gør jeg?

Er du en af de mange, der stadig har en hjemmeside, der ikke er optimeret til mobile enheder, så er det på tide at få lavet den om. En af de billigste og nemmeste måder at lave en mobilvenlig løsning, er at skifte til et responsivt design. Et responsivt design tilpasser sig skærmens størrelse og er normalt specifikt målrettet de forskellige størrelser, som typisk anvendes af mobiler, tabletter, bærbarer, PC'er og ekstra store skærme. Der bør tages specielt hensyn til skærmbredderne angivet i skemaet.

Lille mobiltelefon: 480 px
Stor mobiltelefon: 768 px
Tablet: 1024 px
Bærbar: 1280 px
Lille PC: 1280 px
Stor PC: 1680 px

Hvad koster en mobilvenlig hjemmeside?

En mobilvenlig hjemmeside behøver ikke at være dyrere end en ikke responsiv løsning. Realweb's har specialiseret sig i mobilvenlige hjemmesider, og vores priser starter på kun 6.900 DKK, hvilket burde være et budget, de fleste kan overkomme.

Og det store spørgsmål er vel i virkeligheden ikke, hvor meget det koster at lave skiftet, men hvor meget det koster IKKE at lave det. Har du råd til at tabe op til halvdelen af trafikken fra Google? Kontakt os herunder og lad os hjælpe dig med en mobilvenlig løsning.

Læs også mere om responsive hjemmesider.