Responsive hjemmesider

Realweb benytter sig af de nyeste teknologier til hjemmesider og webshops, der giver mobilvenlige løsninger optimeret til både PC, tabletter og mobiler.

Er din hjemmeside forældet?

Mange eksisterende hjemmesider er desværre udviklet ved brug af gamle og i visse tilfælde forældede teknologier. De stammer fra en tid, hvor størsteparten af brugerne sad på den samme platform, nemlig en stationær PC og med Windows / Internet Explorer installeret. Forholdene har de seneste år ændret sig hastigt. Over halvdelen af brugerne sidder nu på mobile enheder så som mobiltelefoner og tabletter, og hvor Windows er blevet suppleret med bl.a. Mac/IOS, Andriod, Chromebook og Linux.

Nutidens brugere benytter alt fra små skærme op til meget store skærme og forventer, at hjemmesiden står flot uanser valg af platform. Når en forældede hjemmeside hentes frem, bliver brugeren dog ofte slemt skuffet, da hjemmesiden ikke tilpasses skærmen. På små mobilskærme vil bogstaverne være for små til at læse uden at zoome ind, og på store skærme vil hjemmesiden være for lille. Ofte vises forældede hjemmesider yderligere helt forskelligt på forskellige systemer / browsere og er direkte uanvendelige i mange tilfælde. En interesseret bruger eller kunde, der oplever en sådan hjemmeside, vil ofte være tabt - dette alene på grund af en forældede hjemmeside.

Responsive hjemmesider

En hjemmeside, der skal fungere godt, skal være responsiv dvs. automatisk tilpasse sig skærmstørrelsen hos brugeren, så den altid står flot, i fuld størrelse og er overskuelig. Sådanne sider kaldes også mobilvenlige hjemmesider. Hjemmesiden skal desuden være sammensat på en måde, så den virker til alle systemer. Den skal kort sagt virke optimalt over hele linien. Det vil give brugeren et positivt indtryk samt lyst til at fortsætte på siden.

Når brugeren søger på en søgemaskine som fx Google, så vil søgemaskinen på forhånd have indekseret, om hvor vidt de respektive hjemmesider er mobilresposive eller ej. Sidder brugeren på en mobil enhed, vil hjemmesider, der ikke er tilpasset små skærme, blive nedprioriteret og i visse tilfælde helt udelukket fra søgeresultaterne. Da over halvdelen er brugerne på Internettet anvender mobile enheder, så er der rigtig mange kunder tabt på søgemaskinerne, hvis hjemmesiden ikke er responsiv. Og da de fleste kunder netop finder hjemmesider via søgemaskinerne, er det helt fatalt ikke at have optimeret sin hjemmeside i forhold til disse, herunder gjort hjemmesiden responsiv i forhold til mobiltelefoner og tabletter.

Realweb teknologier

Realweb benytter sig af de nyeste teknologier indenfor webudvikling. Vi udvikler hjemmesider og webshops i verdens mest populære framework, Bootstrap, som sikrer, at løsningerne altid vises perfekt på alle platforme. Bootstrap er specielt godt til udvikling af mobilvenlige hjemmesider.

Eventuel dynamik og effekter i hjemmesiderne bliver implementeret via jQuery, som er et javascript modul, der ligeledes virker på alle platforme. Disse fremtidssikrede teknologier opdateres løbende og tilpasser sig den hurtige udvikling.

Bootstrap og Jquery er blot de to mest væsentlige teknologier, som Realweb anvender i sine løsninger. Af andre moderne teknologier, der skal sikre en bedre brugeroplevelse, kan yderligere nævnes jQuery Mobile, HTML5, LessCSS, js/css minimizing, lazy picture load, JSON-caching og Memcaching.

Som backend på vores stærke Linux servere benytter vi PHP og MYSQL samt et JSON-baseret cache-system, der i sammen med Memcaching giver lynhurtige hjemmesider, som loader på et splitsekund.

Læs mere om Google favorisering af mobilvenlige hjemmesider i søgeresultaterne.